Vanliga frågor och svar. SE

Further Assistance
Updated 09-02-2019 14:41:20 PM 25252
This Article Applies to:

Följande dokument är en sammanställning över dom vanligaste frågorna vi får in angående våra 4G routrar (Archer MR600/MR400/MR200) och mobila 4G routrar (M7350/M7300/M7200).

Q: Hur kan jag logga in för att göra konfigurationsförändringar?
A: Följande guide visar hur du loggar in i webb administrationsgränssnittet.
     https://www.tp-link.com/se/support/faq/1656/

Q: Behöver jag vara ansluten till internet för att logga in i webb administrationsgränssnittet?
A: Nej, man behöver vara ansluten mot routerns nätverk antingen trådlöst eller trådbundet.

Q: Finns det någon app som jag kan använda för att konfigurera min 4G router?
A: Flera av 4G router modellerna går att konfigurera via Tether appen och för våra mobila 4G routrar finns tpMiFi appen.
     Bägge finns att hämta hem ifrån Apple Store eller Google play.

Q: Hur vet jag ifall min 4G router stödjs av Tether appen?
A: På följande sida kan du se vilka routrar som stödjs i Tether appen. https://www.tp-link.com/se/tether_compatibility_list/

Q: Vad är en APN (Access Point Name) profil?
A: APN profilen innehåller inställningarna för att koppla upp sig mot din mobila bredbandsleverantörs 3G/4G nät.

Q: Hur konfigurerar jag en APN profil?
A: Följande guide visar hur du skapar en APN profil. https://www.tp-link.com/se/support/faq/2413/

Q: Kan jag använda min 4G router utomlands med mitt svenska mobilabonnemang?
A: Ja, om du aktiverar data roaming vilket som standard är avstängt på våra 4G routrar och mobila 4G routrar.
    Observera! verifera att det finns ett data roaming avtal med det landet som du tänkt använda din 4G router i.

Q: Hur aktiverar jag data roaming?
A: Följande guide visar hur du aktiverar data roaming. https://www.tp-link.com/se/support/faq/2514/

Q: Tidigare kunde jag komma åt mina ip kameror utan att behäva vara ansluten till samma nätverk, varför kan jag inte göra det nu?
A: Flera av mobila bredbandsleverantörerna har gått över till CGnat (Carrier Gade NAT) lösning vilket medför att wan ip adressen
     som visas i routerns webb administrationsgränssnitt kanske inte alls är den publika adress som din mobila bredbandslevernatör
     använder för att koppla upp din router mot internet.

Q: Hur vet jag ifall min bredbandsleverantör använder CGnat lösning?
A: Om wan ip adressen i webb administrationsgränssnittet börjar med 100.x.x.x så använder troligtvis din bredbandsleverntör
     CGnat lösning.

Q: Vad kan jag göra för att få en publik wan ip adress?
A: Tilldelning av wan ip adressen och hur dom olika mobilbredband leverantörerna kopplar upp sig mot internet hanteras utav
     respektive bredbandslevernatör. Det är inget som du kan styra/konfigurera i routern. För att få en publik ip adress tilldelad så
     behöver du kontakta din bredbandsleverantör.

Q: Hur ändrar man DNS inställningarna?
A: Följande guide visar hur man ändra DNS inställningarna som sina uppkopplade enheter skall använda.
    https://www.tp-link.com/se/support/faq/2515/

Q: Kan jag använda min 4G router som en vanlig router?
A: Ja, men du behöver konfigurera om 4G routerns operationsläge.

Q: Hur ändrar jag routern operationsläge?
A: Följande guide visar hur man ändrar routerns operationsläge. https://www.tp-link.com/se/support/faq/2589/

Q: Jag har problem med min internet uppkoppling efter att ändrat router läge
A: Följande guide visar hur man skapar/ändrar wan port inställningarna. https://www.tp-link.com/se/support/faq/2588/