Hur ändrar man DNS inställningarna för sin 4G router? SE

Further Assistance
Updated 10-15-2019 08:31:12 AM 4516
This Article Applies to:

För 4G routrarna så kan man inte påverkar/ändra inställningarna på internet anslutningen (wan ip adressen) som du blir tilldelad av din mobila bredbansleverntör. Man kan ändra vilken dns inställning som enheterna som kopplar upp sig mot 4G routern nätverk skall använda.

Logga in i webb administrationsgränssnittet

Behöver du hjälp med hur man loggar in i webb administrationsgränssnittet, använd följande guide: https://www.tp-link.com/se/support/faq/2417/

Ändra till fliken Advanced och klicka på Network och sedan LAN Settings i menyraden till vänster.

Fyll i dns adresserna du vill att dina anslutna enheter skall använda och spara ändringen. Bilden ovan visar dns inställningar till googles dns servrar. Primary DNS: 8.8.8.8 och Secondary DNS: 8.8.4.4

För mobil 4G router (ex M7350, M7300, M7200 m.fl)

Logga in i webb administrationsgränssnittet.

Behöver du hjälp med hur man loggar in i webb administrationsgränssnittet, använd följande guide: https://www.tp-link.com/se/support/faq/1647/

OBS! denna ändring går ej att göra via tpMiFi appen

Ändra till fliken Advanced och klicka på DHCP Server i menyraden till vänster.

Fyll i dns adresserna du vill att dina anslutna enheter skall använda och spara ändringen. Bilden ovan visar dns inställningar till googles dns servrar. Primary DNS: 8.8.8.8 och Secondary DNS: 8.8.4.4