Frågor och svar angående OneMesh™. (SE)

Q&A of functional explanation or specification parameters
Updated 04-15-2020 13:57:07 PM 323933
This Article Applies to:

Q1. Vad är de för skillnad mellan OneMesh™ och Deco mesh?

A1. OneMesh™ är ett varumärke för TP-Link SOHO produkter som kan användas i ett mesh nätverk.  Wi-Fi routers, ADSL modem routers, 3G/4G Router, range extenders och powerline enheter stödjs. För mer information om OneMesh™ klicka här.

Deco mesh är en molnbaserad lösning som endast stöder deco enheter för att skapa ett mesh nätverk. MEd hjälp av deco appen så kan du enkelt hantera ditt deco mesh nätverk från en telefon eller surfplatta. Mer information om Deco hittar du här

OneMesh™ och Deco mesh använder olika teknologier för att skapa ett mesh nätverk. Dom är inte kompatibla med varandra.

Q2. Vilka TP-Link produkter stödjer OneMesh™?

A2: Kontrollera kompabilitetslistan för att se vilka produkter som stödjer OneMesh™.

Q3. Kan OneMesh™ produkter skapa ett mesh nätverk tillsammans med Deco enheter?

A3: Nej, OneMesh™ och Deco använder olika teknologier för att skapa mesh nätverk. Dom är inte kompatibla med varandra.

Q4. Kan jag använda OneMesh™ eller Deco enheter för att bygga ett mesh nätverk tillsammans med produkter från någon annan levernatör?

A4: Nej, man använder olika teknologer för att skapa ett mesh nätverk som inte är kompatibla med varandra.

Q5. Stödjer OneMesh™ ethernet backhaul?

A5. Nej, OneMesh™ stödjer inte ethernet (trådbundet) backhaul, endast trådlöst backhaul.

Q6. Hur konfigurera jag mitt mesh nätverk med fler än 2st range extenders?

A6: En range extender bör alltid vara ansluten till routerns trådlösa nätverk. Det går att ansluta en range extender till en annan range extender men det är inget vi rekommederar då det får en stor påverkan på trådlösa hstigheten. Försök installera routern så centralt som möjligt i bostaden.

Q8. Kan jag ha en OneMesh™ router i Access Punkt läge i mitt mesh nätverk?

A8: Nej, trådlös OneMesh™ router kan endast användas i router läge i ett mesh nätverk. OneMesh™ adsl modem eller 4G router går att använda i alla router lägen.

Q8. Vilka olika enheter kan jag ha i mitt OneMesh™ nätverk?

A8: Man kan ha en OneMesh™ router (trådlös, ADSL eller 4G) tillsammans med range extenders eller powerline enheter i sitt OneMesh™ nätverk.

Q9. Kan man ha 2st OneMesh™ routrar för att skapa ett mesh nätverk?

A9: Nej, man kan endast ha en OneMesh™ router tillsammans med  OneMesh™ range extender eller OneMesh™ powerline enheter i sitt mesh nätverk.