Hoe kan ik mijn Tapo Care-abonnement upgraden of downgraden?

Tapo Care
Updated 01-30-2024 09:16:14 AM 31906
This Article Applies to:

Tapo Care biedt flexibele abonnementen, Basic en Premium, met maandelijkse of jaarlijkse facturering. Als u het abonnement wilt upgraden om meer camera's toe te voegen, de factureringsperiode wilt wijzigen of een abonnement juist wilt downgraden, lees dan dit artikel over het upgraden of downgraden van uw bestaande Tapo Care-abonnement.

Ga naar Tapo Care-abonnementen vergelijken of lees meer informatie over Tapo Care.

1. Kanalen voor afsluiten Tapo Care-abonnement

Webplatform: Tapo Care-website voor het afsluiten van een abonnement:https://tapo.tplinkcloud.com/tapo_web/

U kunt het abonnement betalen via een creditcard of via Paypal.

iOS: het abonnement wordt afgesloten via de Tapo app en de gebruiker wordt doorgeleid naar de Apple Store om het betalingsproces te voltooien.

Android: het abonnement wordt afgesloten via de Tapo app en de gebruiker wordt doorgeleid naar Google Pay om het betalingsproces te voltooien.

2. Het Tapo Care-abonnement verlengen, upgraden of downgraden

2.1 Tapo Care-abonnement verlengen

Nadat u een Tapo Care-abonnement hebt afgesloten, wordt het abonnement automatisch verlengd tenzij u het abonnement hebt geannuleerd volgens de serviceovereenkomst inzake automatische verlenging van Tapo Care.

U kunt op ieder moment besluiten om de automatische verlenging van het abonnement te annuleren. Raadpleeg hiervoor:

Hoe kan ik automatische verlenging uitschakelen voor Tapo Care?

2.2 Tapo Care-abonnement upgraden

Bij het upgraden moet aan één van de volgende voorwaarden worden voldaan:

• Het aantal camera's verhogen: bijv. van één camera naar meer camera's
  • Factureringscyclus wijzigen: van maandelijks naar jaarlijks
  • Upgraden naar premium: van het basisabonnement naar het premiumabonnement

Opmerking: Upgrade het abonnement via hetzelfde kanaal (Tapo Care-webplatform / Apple Pay / Google Pay) waar u het oude abonnement hebt afgesloten. Anders ziet u de melding 'Kan het abonnement niet bijwerken'.

Kanalen

Uw abonnement upgraden

Webplatform

Betaal het prijsverschil van het niet-gebruikte deel van het vorige abonnement en het nieuwe abonnement

De prijs van de niet-gebruikte tijd van het vorige abonnement wordt afgetrokken van de volledige prijs van het nieuwe abonnement. U hoeft alleen het prijsverschil tussen de twee abonnementen te betalen.

Bijvoorbeeld:

Van: Premium 1 cam/ maand $3.49 (26 dagen resterend)

Naar: Premium tot 10 cam/ maand $11.99

U betaalt: $11.99 – $3.02 = $8.97

*$3.02 = (26/30) * 3.49

iOS

Betaal de volledige prijs van het nieuwe abonnement en ontvang een terugbetaling via de Apple Store

U ontvangt automatisch via de Apple Store een terugbetaling voor de niet-gebruikte tijd van het vorige abonnement als u upgrade naar een nieuw abonnement. U hoeft het vorige abonnement niet handmatig te annuleren.

Bijvoorbeeld:

Van: Premium 1 cam/ maand $3.49 (26 dagen resterend)

Naar: Premium tot 10 cam/ maand $11.99

U betaalt: $11.99

U ontvangt een terugbetaling: $3.02

*$3.02 = (26/30) * 3.49

Android

Niet-gebruikte dagen van het vorige abonnement worden omgezet naar het nieuwe abonnement

Als u het abonnement upgrade, zet Google Pay automatisch de niet-gebruikte dagen van het vorige abonnement om naar het nieuwe abonnement zonder dat u hiervoor extra hoeft te betalen.

Bijvoorbeeld:

(vorig abonnement)

Premium 1 cam/ maand $3.49

Wordt omgezet naar

(nieuw abonnement)

Premium tot 10 cam/ jaar $119.99

25 dagen resterend

9 dagen resterend

*De prijzen in dit artikel zijn alleen bedoeld ter indicatie. Bij de werkelijke betaling wordt er ook btw in rekening gebracht. De werkelijke prijs wordt gebaseerd op de prijzen van de Tapo app of de Tapo Care-website.

* Tapo Care-abonnementen kunnen verschillen per regio en land. Ga voor meer informatie over de Tapo Care-abonnementen in uw regio naar de Tapo app of Tapo Care-website.

Stappen voor het upgraden van het abonnement

• Webplatform

1. Meld u aan bij het Tapo Care-webplatform: https://tapo.tplinkcloud.com/tapo_web/

2. Selecteer het vorige abonnement dat u wilt upgraden

3. Kies bovenaan voor Maandelijks of Jaarlijks als factureringsperiode

4. Selecteer een abonnement op basis van het aantal camera's > Tik op de knop Nu upgraden om het abonnement te upgraden.

*Het basisabonnement ondersteunt 1 tot 5 camera's, terwijl het premiumabonnement 1-3 of maximaal 10 camera's ondersteunt.

5. Voltooi vervolgens de betaling.

• Tapo iOS app

1. Open de Tapo app > ga naar Ik onderaan de pagina > tik op Tapo Care

2. Selecteer het vorige abonnement dat u wilt upgraden

3. Kies bovenaan voor Maandelijks of Jaarlijks als factureringsperiode

4. Selecteer een abonnement op basis van het aantal camera's > Tik op de knop Upgraden om het abonnement te upgraden.

*Het basisabonnement ondersteunt 1 tot 5 camera's, terwijl het premiumabonnement 1-3 of maximaal 10 camera's ondersteunt.

5. Voltooi vervolgens de betaling via Apple Pay.

*De App store voert automatisch een terugbetaling uit voor de niet-gebruikte tijd van het vorige abonnement nadat u het abonnement via een iOS-apparaat hebt geüpgraded.

• Tapo Android app

1. Open de Tapo app > ga naar Ik onderaan de pagina > tik op Tapo Care

2. Selecteer het vorige abonnement dat u wilt upgraden

3. Kies bovenaan voor Maandelijks of Jaarlijks als factureringsperiode

4. Selecteer een abonnement op basis van het aantal camera's > Tik op de knop Upgraden om het abonnement te upgraden.

*Het basisabonnement ondersteunt 1 tot 5 camera's, terwijl het premiumabonnement 1-3 of maximaal 10 camera's ondersteunt.

5. Voltooi vervolgens de betaling via Google Pay.

2.3 Tapo Care-abonnement downgraden

Als u het abonnement wilt downgraden, moet u het bestaande Tapo Care-abonnement annuleren en vervolgens een nieuw abonnement afsluiten.

Ga naar Tapo Care annuleren en terugbetaling voor uitgebreide stappen voor het annuleren van het Tapo Care-abonnement.