Hoe werk ik de firmware van Deco bij?

When You Set Up
Updated 09-28-2023 09:14:09 AM 559033
This Article Applies to:

De laatste firmwareversie biedt betere, stabielere netwerkprestaties. We raden u aan om Deco altijd bij te werken naar de nieuwste firmwareversie.

U kunt de firmware op drie manieren bijwerken.

Methode 1: Werk de firmware bij via de Deco app, die geschikt is voor alle Deco-modellen.

We nemen Deco M5 als voorbeeld.

Meld u aan bij de Deco app en tik op Meer>Systeem>Deco bijwerken. Hier kunt u zien of de huidige firmware up-to-date is. Als dit niet het geval is, volg dan de instructies op de pagina om de firmware bij te werken naar de nieuwste versie.

Tip:

Als de firmware-update mislukt, start de hoofd-Deco dan opnieuw op, plaats de satelliet-Deco dichter bij de hoofd-Deco en voer de update opnieuw uit.

Methode 2: Werk de firmware handmatig bij via de online gebruikersinterface, deze is van toepassing op de Deco-modellen met een webbeheerpagina.

Stap 1: Ga naar het Downloadcentrum > klik op het model van uw Deco > selecteer de hardwareversie van uw Deco-unit > klik op Firmware en vervolgens kunt u de nieuwste firmwareversie downloaden naar uw computer.

Stap 2: Pak de gedownloade firmware uit en u ziet een bin-bestand.

Klik op deze link om u aan te melden bij de webbeheerpagina van uw Deco. Als u zich niet kunt aanmelden bij de webpagina, klik dan op deze link om problemen op te lossen.

Stap 3: Klik op de webbeheerpagina op Geavanceerd > Systeem > Firmware bijwerken, selecteer het model van uw Deco, klik op BLADEREN om het bin-bestand te selecteren file en klik vervolgens op BIJWERKEN om de firmware bij te werken.

Opmerking: Momenteel bieden sommige Deco-modellen geen ondersteuning voor de webbeheerpagina. Deze functie wordt later toegevoegd door middel van firmware-updates.

Methode 3: Werk de firmware bij via het updateprogamma, dit is alleen van toepassing op Deco M5 en Deco M9 Plus V2.

We nemen Deco M5 als voorbeeld.

Stap 1 Gebruik de onderstaande link om het hulpprogramma op uw computer te downloaden.

Pak het bestand uit en voer het updateprogramma uit.

https://www.tp-link.com/support/download/deco-m5/v1/#Utility

Voor Deco M9 Plus V2 raadpleegt u de onderstaande link.

https://www.tp-link.com/support/download/deco-m9-plus/v2/#Utility

Stap 2 Meld u aan bij de Deco M5 Update Assistant met uw TP-Link ID en het wachtwoord

dat u hebt gebruikt om Deco M5 in te stellen in de Deco app.

Stap 3 Controleer of de computer is verbonden met de hoofd-Deco (draadloos of via een kabel) en alle Deco-units online zijn. Klik vervolgens op de knop Zoeken.

Stap 4 Nadat de Update Assistant de Deco-units heeft gevonden, klikt u op Volgende.

Stap 5 Klik op Bestand kiezen, selecteer de firmware van de Deco M5 in deze map (het bin-bestand).

Stap 6 Klik op Bijwerken.

Stap 7 Wacht circa 5 minuten totdat Deco de update heeft voltooid en start Deco opnieuw op. De led

brandt groen om aan te geven dat de upgrade succesvol

is uitgevoerd.

Opmerking:

a) Als u problemen ervaart met het bijwerken van Deco M9 Plus v2 (onjuist wachtwoord) via het hulpprogramma, raadpleeg dan de veelgestelde vragen:https://www.tp-link.com/support/faq/2930/

b) Als de Deco M9 Plus v2 beschikt over firmwareversie 1.4.0 of hoger moet de firmware worden bijgewerkt via de Deco app of de webpagina http://tplinkdeco.net