Hoe configureer ik een adresreservering voor een Deco?

When You Set Up
Updated 09-28-2023 09:00:17 AM 249531
This Article Applies to:

Met adresreservering kunt u een IP-adres reserveren voor een apparaat. Dit IP-adres wordt elke keer als het apparaat verbinding maakt met Deco toegewezen via de DHCP-server van de Deco. Voor adresreservering zijn geen aanvullende instellingen voor het apparaat nodig.

We nemen Deco M5 als voorbeeld.

1. Open de Deco app en tik op Meer->Geavanceerd->Adresreservering.

• Tik in de rechterbovenhoek op het pluspictogram (+).

U kunt op twee manieren een reservering voor een apparaat maken.

Methode 1: Selecteer een client in de lijst met apparaten die momenteel online zijn

• Kies Selecteren uit clients
  • Schakel het selectievakje in van het apparaat waarvoor u een reservering wilt configureren.
  • Tik vervolgens op Gereed

Opmerking: Het huidige IP-adres wordt toegewezen aan het apparaat.

Methode 2: Geef handmatig het MAC-adres en het IP-adres van een apparaat op

• Kies Aangepast
  • Geef het MAC-adres en het IP-adres van het apparaat op
  • Tik vervolgens op Opslaan

Het toegewezen adres wijzigen:

• Tik op het apparaat in de apparaatlijst
  • Wijzig het IP-adres dat is toegewezen aan het apparaat.
  • Tik vervolgens op Opslaan om de instellingen op te slaan.

Een adresreservering verwijderen:

Via Android:

• Houd het profiel met de IP-reservering ingedrukt, er verschijnt een optie om het profiel te verwijderen.

Via iOS:

• Veeg de adresreservering naar links en er verschijnt een optie om de adresreservering te verwijderen.