Hoe stel ik QoS in voor de Deco?

When You Set Up
Updated 09-28-2023 09:05:23 AM 262696
This Article Applies to:

QoS (Quality of Service) is een geavanceerde functie die u helpt om prioriteiten in te stellen voor specifieke applicaties en apparaten zodat ze beter presteren met minder latentie.

Verschillende Deco-modellen ondersteunen deze functie verschillend.

Apparaten die zowel QoS voor applicaties als QoS voor apparaten ondersteunen:

Deco M5, Deco P7, Deco M9 Plus, Deco X20, Deco X60, Deco W3600

Apparaten die alleen QoS voor apparaten ondersteunen:

Deco M4, Deco E4, Deco W2400, Deco P9, Deco S4, Deco AC1200

We nemen Deco M5 en Deco P9 als voorbeeld om te tonen hoe u de functie QoS instelt.

Deel 1: De functie QoS instellen voor Deco M5.

1. Open de Deco app, ga naar QoS op de pagina Netwerk en tik op Aan de slag.

2. Stel de totale bandbreedte in en tik op Volgende.

Neem voordat u QoS gaat gebruiken contact op met uw internetprovider voor de exacte upload- en downloadbandbreedte. Als u een bandbreedte invoert die te laag of te hoog is, heeft dit mogelijk invloed op de prestaties van QoS.

3. Selecteer apparaten als apparaten met hoge prioriteit en tik op Toevoegen. Als u geen prioriteit voor apparaten wilt instellen, tikt u op Overslaan.

4. Tik om prioriteit te geven aan een online modus die het belangrijkst is voor gebruikers van het netwerk. Online activiteiten in de modus met prioriteit worden probleemloos uitgevoerd als het netwerk druk is. Als u Standaard selecteert, wordt er geen prioriteit toegewezen aan activiteiten op uw netwerk.

Tik op Gereed om de configuratie te voltooien.

5. Tik op de sectie QoS om de gewenste instellingen te wijzigen.

Op de pagina QoS>Apparaten met hoge prioriteit tikt u op het apparaat om prioriteit in te stellen.

Deel 2. De functie QoS instellen voor Deco P9.

1. Open de Deco app, ga naar QoS op de pagina Meer.

2. Stel de totale bandbreedte in en tik op Volgende.

Neem voordat u QoS gaat gebruiken contact op met uw internetprovider voor de exacte upload- en downloadbandbreedte. Als u een bandbreedte invoert die te laag of te hoog is, heeft dit mogelijk invloed op de prestaties van QoS.

3. Selecteer apparaten als apparaten met hoge prioriteit en tik op Toevoegen. Als u geen prioriteit voor apparaten wilt instellen, tikt u op Overslaan.

De configuratie van QoS is voltooid. U kunt de instellingen voor bandbreedte of apparaten met hoge prioriteit eventueel wijzigen.

Op de pagina QoS>Apparaten met hoge prioriteit tikt u op het apparaat om prioriteit in te stellen.