Kan ik Deco gebruiken met mijn bestaande router?

Before You Buy
Updated 09-29-2023 13:09:05 PM 842785
This Article Applies to:

Deco kan worden gebruikt met een bestaande router. Hieronder ziet u twee veelvoorkomende verbindingsstructuren.

Topologie 1:

Opmerking: Als Deco werkt in de routermodus, wordt afgeraden om meer dan één Deco-unit direct met de bestaande router te verbinden, omdat hierdoor een netwerklus ontstaat.

Als Deco in de accesspointmodus werkt, kunt u zonder problemen meer dan één Deco-unit direct met de bestaande router verbinden.

Topologie 2:

Hieronder volgen enkele veelgestelde vragen.

V1: Kan ik de wifi-naam en het -wachtwoord van Deco hetzelfde instellen als voor mijn bestaande router?

Als Deco werkt met een bestaande router, wordt aanbevolen om het wifi-netwerk van de router uit te schakelen en het wifi-netwerk van Deco te gebruiken om interferentie tot een minimum te beperken.

V2: Kan ik Deco draadloos verbinden met een bestaande router om mijn bestaande wifi-netwerk uit te breiden?

Deco biedt geen ondersteuning voor een repeatermodus, alleen de router- en accesspointmodus zijn beschikbaar.

Binnen het Deco-netwerk moet de hoofd-Deco zijn aangesloten op een modem, router of een internetkabel om internettoegang te krijgen. Deco kan dus niet draadloos worden verbonden met een bestaande router. De satelliet-Deco kan wel draadloos verbinding maken met het bestaande Deco-netwerk.

V3: Moet ik mijn bestaande router instellen op de brugmodus als mijn router een combinatie van een modem en router is?

Deco werkt goed met een modemrouter, maar aanbevolen wordt om de router te configureren in de brugmodus om technische problemen te voorkomen, zoals dubbel NAT.

Als u meer hulp nodig hebt, neem dan contact op met TP-Link support.