Wat kan ik doen als ik mijn Tapo smart-apparaten niet kan bedienen (smart-plug, smart-camera, smart-lamp)?

Tapo Others
Updated 03-30-2020 12:27:09 PM 92256
This Article Applies to:

Als u de configuratie in de Tapo app hebt voltooid maar het Tapo-apparaat niet via de app kunt bedienen, volg dan onderstaande stappen om het probleem te verhelpen.

Probleem 1: Kan het Tapo-apparaat binnen het lokale netwerk niet bedienen

Stap 1 Controleer de led-status op het Tapo-apparaat. Als de led-status aangeeft dat het Tapo-apparaat niet correct is geconfigureerd, reset het apparaat en voer de configuratie opnieuw uit.

Stap 2 Controleer of de router correct werkt. Maak met uw telefoon of laptop verbinding met het wifi-netwerk van de router om te controleren of de router werkt.

Stap 3 Controleer of er mac-adresfilters, blacklists en regels voor de firewall voor de router zijn ingeschakeld. Indien dit het geval is, schakel de regels uit en start het Tapo-apparaat opnieuw op.

Stap 4 Plaats het Tapo-apparaat dichter bij de router indien het probleem door een slecht signaal wordt veroorzaakt.

Stap 5 Werk de firmware van het Tapo-apparaat bij.

Probleem 2: Kan het Tapo-apparaat niet op afstand bedienen.

Stap 1. Controleer of u het Tapo-apparaat binnen het lokale netwerk kunt bedienen. Raadpleeg Probleem 1 indien u het Tapo-apparaat niet binnen het lokale netwerk kunt bedienen.

Stap 2. Werk uw Tapo-apparaat bij tot de laatste firmwareversie. Open de Tapo app, klik in de linkerbovenhoek op het pictogram met drie regels , klik op 'Firmware bijwerken' om de firmware bij te werken.

Stap 3. Probeer de DNS-server van uw router te wijzigen.

Stap 4. Schakel indien mogelijk de firewallinstellingen van uw router uit en start de router opnieuw op.