VPNFilter Malware Security

Security Advisory
Updated 05-25-2018 09:47:04 AM 82388

Wij bij TP-Link zijn ons bewust van het nieuwe beveiligingslek genaamd “VPN Filter”, dat risico’s met zich mee kan brengen bij bepaalde routers. Volgens de Cisco Talos’s investigation maakt dit beveiligingslek het mogelijk gebruik te maken van bestaande kwetsbaarheden op deze apparaten, om zo aanvallen op de apparaten te kunnen uitvoeren. Tot nu toe hebben we geen nieuwe feedback van kwetsbaarheden ontvangen, wat betekent dat we alle bestaande kwetsbaarheden al hebben opgelost in de laatst beschikbare firmware updates.

Om u voor de zekerheid toch te kunnen beschermen tegen deze mogelijke malware, adviseren wij u de volgende maatregelen te nemen:

1.  Wees er zeker van dat u de laatst beschikbare firmware versie op uw router heeft geinstalleerd.

U kunt controleren of u de meest recente firmware op uw apparaat heeft geinstalleerd via de volgende link:

https://www.tp-link.com/download-center.html

2. Verander de standaard admin gebruikersnaam en het wachtwoord dat u gebruikt om in te loggen op de web interface. Voor meer details, kunt u op de volgende link klikken:

https://www.tp-link.com/faq-73.html

3. Als de remote management niet noodzakelijk is voor u, is het raadzaam deze uit te schakelen via de web interface. Als de remote management feature namelijk niet goed is geconfigureerd, vergroot u de kans op mogelijke aanvallen.

4. Als u zich toch nog zorgen maakt over eventuele aanvallen, kunt u de router naar de fabrieksinstellingen terug zetten en daarna de boven genoemde stappen volgen.

TP-Link doet nog steeds onderzoek en zal u middels een update op de hoogte houden als er meer informatie beschikbaar is.