Algemene vragen over de functie Ethernet backhaul van uw Deco

Q&A of functional explanation or specification parameters
Updated 09-28-2023 08:30:20 AM 1932798
This Article Applies to:

V1: Wat is ethernet backhaul?

Ethernet backhaul is een functie die het mogelijk maakt om Deco-units met een kabel op elkaar aan te sluiten.

Dankzij deze functie kunnen twee Deco-units via een ethernetkabel met elkaar worden verbonden. Deco verzendt gegevens tussen twee units via de ethernetverbinding, wat stabieler en sneller is dan wifi. Nadat de ethernet backhaul tot stand is gebracht, wordt wifi backhaul automatisch uitgeschakeld.

V2: Hoe breng ik ethernet backhaul tot stand?

Volg de onderstaande stappen om ethernet backhaul tot stand te brengen.

1. Stel eerst de Deco-units met behulp van de Deco app in op hetzelfde wifi-netwerk voordat u ze via een kabel met elkaar verbindt.

2. Plaats de satelliet-Deco op een ideale locatie voor het beste bereik en sluit de Deco-units vervolgens met een ethernetkabel op elkaar aan. Ethernet backhaul wordt automatisch toegepast.

3. Deco werkt standaard in de routermodus. Houd er rekening mee dat de satelliet-Deco moet worden aangesloten op de LAN-poort van de hoofd-Deco of op een switch die is verbonden met de LAN-poort van de hoofd-Deco om een netwerklus te voorkomen. Als Deco is ingesteld op de accesspointmodus, kunt u de satelliet-Deco met een kabel aansluiten op elke Deco-unit of de hoofdmodem of -router.

4. Tik op de netwerkkaart in de Deco app, tik vervolgens op een satelliet-Deco om te controleren met welke Deco deze is verbonden en of deze is aangesloten via ethernet backhaul of niet.

V3: Welke switch-modellen ondersteunen ethernet backhaul?

De meeste switches die op de markt zijn ondersteunen de functie Ethernet backhaul van Deco. Als u geen switch hebt, of uw switch is niet compatibel met de ethernet backhaul van Deco, dan zijn de volgende modellen een goede keuze.

Unmanaged switch-modellen:

8-poorts 10G Desktop-/Rackmountswitch 【TL-SX1008】: https://www.tp-link.com/business-networking/unmanaged-switch/tl-sx1008/

8-poorts 10/100/1000Mbps Desktopswitch 【TL-SG108】: https://www.tp-link.com/business-networking/unmanaged-switch/tl-sg108/

Managed switch-model:

JetStream 8-poorts Gigabit Switch met 2 SFP-poorten en L2+-beheer【TL-SG3210】: https://www.tp-link.com/business-networking/managed-switch/tl-sg3210/

Voor andere switch-modellen raadpleegt u: https://www.tp-link.com/home-networking/all-soho-switch/

V4: Als ik de functie Ethernet backhaul wil gebruiken, moet ik dan al mijn Deco-units via een kabel met elkaar verbinden?

Nee dit is niet nodig. U kunt een satelliet-Deco aansluiten op andere units om gebruik te maken van ethernet backhaul. In dit geval werkt de ethernet backhaul alleen tussen Deco-units die via een kabel met elkaar zijn verbonden.

Bijvoorbeeld:

V5: Wat moet ik doen als ethernet backhaul niet wordt toegepast?

1. Controleer of bij de Deco de functie IPTV is ingeschakeld. Indien dit het geval is, kan de geselecteerde IPTV-poort niet worden gebruikt om ethernet backhaul tot stand te brengen omdat de poort alleen voor IPTV kan worden gebruikt.

2. Sluit de satelliet-Deco aan op een andere poort van de Deco/switch.

3. Gebruik een andere ethernetkabel.

4. Sluit de twee Deco-units direct aan zonder de switch als er zich een switch tussen de Deco-units bevindt. Als de directe verbinding verbinding lukt, ligt het probleem mogelijk bij de switch.

A: Als Deco overschakelt van wifi backhaul naar ethernet backhaul, ontstaat er circa 1 tot 2 seconden een korte lus in het netwerk. Als uw switch lusdetectie ondersteunt, blokkeert de switch mogelijk de poort die Deco gebruikt. Schakel de functie Lusdetectie uit op uw switch, start uw switch opnieuw op en probeer het opnieuw.

B: Neem contact op met de technische support van de switch om te bevestigen of lusdetectie standaard is ingeschakeld of dat er sprake is van een hardwareprobleem.

V6. Wat moet ik doen als de Deco-units instabiel worden nadat ze zijn verbonden via een switch?

1. Sluit de Deco-units aan op een andere poort van de Deco/switch. Eén poort van de hoofd-Deco moet zijn aangesloten op de modem/router voor internettoegang, de andere poort moet voor ethernet backhaul worden gebruikt. U kunt proberen om de poort voor internet en voor ethernet backhaul te wisselen.

2. Gebruik een andere ethernetkabel.

3. Sluit de twee Deco-units direct op elkaar aan via een ethernetkabel zonder gebruik te maken van de switch. Als de Deco-unit instabiel wordt, dan gebruikt u mogelijk een switch die specifieke multicastpakketten niet doorstuurt.

De functie Ethernet backhaul van Deco is gebaseerd op het standaard IEEE 1905.1-protocol. Onze ervaring is dat sommige switches, met de name de switches van D-Link, pakketten op basis van het IEEE 1905.1-protocol niet doorsturen. Hierdoor komen alle Deco-units in een netwerklus terecht en worden ze instabiel. Overweeg om een andere switch te gebruiken of neem contact op met de support van de betreffende switch. TP-Link switches zijn meestal compatibel met de ethernet backhaul van onze Deco's.

V7: Kan ik verschillende Deco-modellen zoals M5 en M9 Plus samen instellen via ethernet backhaul?

Ja, dit kan. Configureer en voeg verschillende Deco-modellen toe aan hetzelfde Deco-netwerk. Hierna kunt u ze via een kabel met elkaar verbinden om de ethernet-backhaulverbinding tot stand te brengen.

Q8: Hoe schakel ik ethernet backhaul op de Deco uit?

U kunt de ethernetkabel tussen Deco-units ontkoppelen om ethernet backhaul uit te schakelen.

V9: Kan ik één ethernetpoort van de Deco gebruiken voor ethernet backhaul en de andere om een computer aan te sluiten?

Ja.

Opmerking: Eén poort van de hoofd-Deco moet zijn aangesloten op de modem/router voor internettoegang, de andere ethernetpoort kan worden gebruikt voor ethernet backhaul of voor de aansluiting met een computer.

V10: Kan ik Deco via een ethernetkabel aansluiten op verschillende verdiepingen?

Ja, maar u moet zorgen dat Deco op de juiste bedrijfsmodus is ingesteld.

Als het Deco-systeem werkt in de routermodus, kan alleen de hoofd-Deco direct verbinding maken met de modem/router.