Installatieproces Deco (voor Deco M5/M9/P7/M1300 etc.)

When You Set Up
Updated 09-28-2023 11:51:47 AM 1421868
This Article Applies to:

Opmerking: De functies die beschikbaar zijn in Deco kunnen afwijken op basis van het model en de softwareversie. Alle stappen en afbeeldingen in dit artikel zijn slechts voorbeelden en komen mogelijk niet overeen met uw Deco.

Voordat u begint

1. Schakel de energiebesparingsmodus op de telefoon uit om het installatieproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

2. Voor iOS14 en hoger: Lokaal netwerk moet worden ingeschakeld om het configuratieproces te voltooien.

3. De Deco kan alleen worden ingesteld via de Deco app, die beschikbaar is voor Android en iOS.

We nemen Deco M5 als voorbeeld.

1. Ga naar Google Play of de App Store om de Deco app te downloaden. Installeer de Deco app op uw smartphone of tablet met Android of iOS.

2. Open de Deco app. Meld u aan met uw TP-Link ID of maak er een aan.

Opmerking: Als u al een TP-Link-cloudaccount hebt, kunt u zich met dit account aanmelden.

3. Tik op Aan de slag.

4. Selecteer uw Deco-model.

5. Neem alle onderdelen uit de verpakking. Nadat u hebt gecontroleerd of alle onderdelen aanwezig zijn, gaat u verder met de volgende stap.

6. Schakel de modem uit en verwijder indien nodig de batterij.

7. Sluit een van uw Deco-units via een ethernetkabel aan op de modem en schakel beide apparaten in.

8. Wacht totdat de led voor internet van uw modem brandt.

9. Schakel Bluetooth in op uw telefoon en wacht tot de led van de Deco blauw pulseert.

Opmerking: Als de led niet blauw pulseert, drukt dan circa één seconde op de resetknop van de Deco totdat de led geel brandt. Wacht circa 2 minuten totdat de led blauw pulseert en ga verder met de volgende stap.

10. Uw smartphone gaat zoeken naar Deco en probeert ermee te koppelen.

Ga als volgt te werk als Deco niet wordt gevonden:

1) Controleer of de smartphone Bluetooth 4.0 of hoger ondersteunt.

2) Gebruik een andere smartphone en start het onboardingproces opnieuw.

11. Wijs uw verbonden Deco toe aan een ruimte. De locatie wordt ook gebruikt als de naam voor deze Deco.

12. Selecteer uw internetverbindingstype. Neem contact op met uw internetprovider als u deze informatie niet weet. Als uw internetprovider VLAN-instellingen toepast, geef dan de VLAN-gegevens op en ga verder met de volgende stap.

13. Maak een naam en wachtwoord voor het wifi-netwerk aan.

14. Maak met uw telefoon/tablet verbinding met het wifi-netwerk van Deco.

15. De installatie is voltooid U kunt al uw apparaten nu verbinden met het Deco-netwerk.

Related FAQs

Looking for More

Is this faq useful?

Your feedback helps improve this site.

Setup Videos

How to add a TP-Link smart bulb to the Deco M9 Plus network

What to do if I fail to configure the main Deco and get stuck on “We couldn't find Deco”?

What to do if I fail to configure the satellite Deco and get stuck on “We couldn't find another Deco”?

What to do if I fail to configure the main Deco and get stuck on “Testing Internet Connection”?

How to set up the TP-Link Deco M5 Mesh Wi-Fi System