Wat is een Deco whole home wifi-systeem en hoe werkt het?

Before You Buy
Updated 09-27-2023 07:42:21 AM 153743
This Article Applies to:

Meerdere Deco-knooppunten die samenwerken bieden een stabiele en betrouwbare draadloze verbinding. Hierdoor kunt u ongestoord van kamer naar kamer lopen en blijft u verbonden met hetzelfde netwerk. Bij mesh-wifi kunt u zich aanmelden bij uw netwerk via één netwerknaam en één wachtwoord en hebt u een draadloze wifi-verbinding in heel de woning.

Wat is een Deco whole home wifi-systeem?

Mesh-wifi is een whole home wifi-systeem dat een einde maakt aan zwakke signalen en zorgt voor een onderbroken wifi-verbinding in het hele huis. Mesh-systemen zorgen ervoor dat apparaten binnen het netwerk gebruik kunnen maken van snellere en betrouwbaardere verbindingen met een groter bereik. Traditionele routers zenden wifi vanaf één punt uit, mesh-wifisystemen hebben meerdere toegangspunten.

Een Deco-unit wordt verbonden met de modem en neemt de rol van hoofd-hub aan. De andere units (ook wel 'knooppunten') genoemd, vangen het signaal van de router op en zenden het opnieuw uit. Dit resulteert in een efficiënt draadloos netwerk waarbij je overal een sterk signaal ontvangt.

Hoe werkt het?

Deco past TP-Link Mesh-technologie toe en biedt thuisgebruikers de beste oplossing voor draadloze netwerken.

Echte naadloze roaming

Mesh-apparaten delen dezelfde naam en het wachtwoord voor het draadloze netwerk en bieden ondersteuning aan IEEE 802.11k/v om naadloze roaming te garanderen. Sommige mesh-apparaten ondersteunen mogelijk ook IEEE 802.11r voor een nog snellere roaming. Wanneer u door het huis loopt maakt uw telefoon of tablet automatisch verbinding met het mesh-apparaat dat de snelste verbindingen verzorgt. Het overschakelen tussen mesh-apparaten verloopt zo soepel, dat u er niets van merkt – zelfs niet tijdens het streamen.

AP steering

Een client roamt naar de AP (accesspoint) met een sterker signaal.

Adaptieve padselectie (APS)

In een netwerk met meerdere Deco-knooppunten kiezen AP's het beste pad (2.4 GHz of 5 GHz) om gegevens tussen twee Deco-units te verzenden.

Ethernet backhaul: Als twee Deco-units direct zijn verbonden via een ethernetkabel (één van de Deco-units werkt als accesspoint), dan geeft APS er de voorkeur aan om de gegevens te verzenden via een ethernetverbinding.

Powerline backhaul: Bij Deco P7 ondersteunt APS de mogelijkheid om te kiezen tussen het beste pad van de 2.4GHz-band, 5GHz-band en powerline om gegevens tussen twee Deco-units te verzenden.

Band steering

Elke Deco-unit detecteert op intelligente wijze de verkeersbelasting van de twee wifi-banden (2.4 GHz en 5 GHz). Als de unit één van de twee banden te druk vindt (hoge vertraging op het netwerk), verplaatst het enkele apparaten van deze band naar de band die niet druk is.

Zelfherstel

Als er een probleem optreedt bij een Deco, dan leidt het systeem de gegevens automatisch om via de andere Deco's zodat u online blijft.

IoT-mesh

In tegenstelling tot traditionele smart-hubs, biedt TP-Link Mesh-technologie een volledig IoT-bereik in het huis, waarbij wifi, Bluetooth en ZigBee in één systeem zijn geïntegreerd. Met TP-Link Mesh-technologie geniet u in iedere kamer van de magie van uw smart home. U hebt niet langer talloze hubs nodig. (Alleen Deco M9Plus biedt ondersteuning voor IoT)

Compatibiliteitslijst voor IoT: https://www.tp-link.com/en/Deco-M9-Plus/compatibility/

Wifi 6 mesh

Het Deco whole home mesh wifi-systeem is uitgerust met wifi 6-technologie voor een aanzienlijk betere dekking, snelheid en totale capaciteit. Stap over op de nieuwste mesh wifi-technologie en geniet van het netwerk van de toekomst dat sneller laadt en waarop meer apparaten aangesloten kunnen worden.

AI-gestuurde mesh

Deco is uitgerust met AI-meshtechnologie en leert automatisch en verbetert zichzelf op basis van ervaringen. Dit resulteert in ideale mesh-wifi die is afgestemd op uw woning en netwerkomgeving.
Loop door het huis en geniet van naadloze streams met de hoogst mogelijke snelheden.

Geavanceerde algoritmen: wijzigen automatisch kanaalinstellingen en zendniveaus van aangrenzende AP's binnen hetzelfde netwerk om een krachtig draadloos bereik te bieden met minimale interferentie van het draadloze signaal.

Zelflerend: leert op intelligente wijze de netwerkomgeving, de kwaliteit van de client en het gedrag van gebruikers om het optimale wifi-netwerk tot stand te kunnen brengen.