De Deco app leren gebruiken

Configuration Guide
Updated 09-28-2023 11:45:42 AM 299165
This Article Applies to:

Met de Deco app kunt u snel en eenvoudig uw Deco whole home mesh wifi-systeem installeren en beheren. U kunt het thuisnetwerk vanaf elke locatie bewaken en wijzigingen direct doorvoeren vanaf uw smartphone of tablet. Lees verder om meer te weten te komen over de Deco app.

Opmerking: De functies die beschikbaar zijn in Deco kunnen afwijken op basis van het model en de softwareversie. Alle stappen en afbeeldingen in dit artikel zijn slechts voorbeelden en komen mogelijk niet overeen met uw Deco.

De Deco app downloaden en installeren

Scan de onderstaande QR-code of ga naar Google Play of de App Store om de Deco app te downloaden. Installeer de app op uw smartphone of tablet met Android of iOS.

Aanmelden bij de Deco app

Open de app. Meld u aan met uw TP-Link ID. Als u nog geen TP-Link ID hebt, moet u zich eerst registreren.

Opmerking:

1. Als u al een TP-Link-cloudaccount hebt, kunt u zich met dit account aanmelden.
  2. Als u het wachtwoord bent vergeten, tikt u op Wachtwoord vergeten? De Deco app leidt u stap voor stap door het installatieproces.

Startpagina

Nadat u zich hebt aangemeld bij de Deco app en het Deco-netwerk hebt ingesteld, komt u op de startpagina terecht. Hier vindt u drie tabbladen: Netwerk, Ouderlijk toezicht en Meer. Op het tabblad Netwerk kunt u alle netwerk- en apparaatinstellingen configureren. Op het tabblad Ouderlijk toezicht kunt u regels instellen voor uw kinderen om hun online activiteiten te regelen. Op het tabblad Meer kunt u andere geavanceerde instellingen configureren, zoals QoS, WPS etc.

Opmerking: de getoonde functies kunnen afwijken voor verschillende Deco-modellen.

Netwerk

Op het tabblad Netwerk kunt u de werkstatus (online/offline) van alle Deco's en verbonden apparaten controleren, netwerken wijzigen, smart-apparaten/snelkoppelingen/automatiseringen toevoegen, snelheden/netwerkbeveiliging testen, etc.

Opmerking: de getoonde functies op deze pagina kunnen afwijken voor verschillende Deco-modellen.

• Deco-netwerken bewaken

Nadat u uw Deco-netwerk hebt ingesteld, kunt u eenvoudig het gehele thuisnetwerk monitoren. Controleer de netwerkstatus en -snelheden, herstart of verwijder het netwerk, wijzig de netwerkeigenaar en hoofd-Deco en meer.

• Uw Deco's beheren

U kunt de Deco's in uw netwerk eenvoudig beheren. Bekijk Deco-verbindingen, controleer de clients van elke Deco, bewerk de naam van de Deco's en herstart of verwijder een Deco.

• Netwerkclients beheren

U kunt gedetailleerde informatie bekijken over elke verbonden client, de naam en het type wijzigen, mesh-technologie en hoge prioriteit inschakelen, een profiel instellen om de online activiteiten te beheren en meer.

• Uw smart home beheren

Nadat u het Deco-netwerk hebt gemaakt, kunt u smarthome-apparaten toevoegen aan het netwerk en de apparaten vervolgens beheren via de Deco app. Voeg snelkoppelingen toe en voer een actie uit door te tikken. Voeg automatiseringen toe om interacties tussen uw smart-apparaten in te stellen door triggers en acties toe te voegen.

• HomeShield Pro

Met HomeShield Pro versterkt u uw beveiliging tegen inbraken en aanvallen, blijft u op de hoogte van uw beveiligingsgegevens en ontvangt u aanbevelingen voor het netwerk.

Ouderlijk toezicht

Op het tabblad Ouderlijk toezicht kunt u profielen voor uw kinderen maken om hun online gebruik te volgen en hun online tijd en het type inhoud dat ze kunnen bekijken flexibel te beheren. U kunt inhoud filteren en blokkeren die niet geschikt is voor uw kinderen om naar te zoeken of om te lezen. Zorg dat uw kinderen ook in de digitale omgeving gezonde gewoontes naleven door de toegestane dagelijkse online tijd en periodes zonder internettoegang in te stellen.

Meer

Op het tabblad Meer kunt u alle geavanceerde instellingen met betrekking tot het netwerk configureren, zoals QoS, de bewerkingsmodus, MAC clone, NAT forwarding etc.

Opmerking: de getoonde functies op deze pagina kunnen afwijken voor verschillende Deco-modellen.

Menu

Veeg in de Deco app naar rechts om de volgende instellingen te configureren: