Hoe bekijk ik beelden van de VIGI-camera op een pc via een RTSP-stream?

VIGI Camera
Updated 09-15-2023 08:57:45 AM 24771
This Article Applies to:

De VIGI-camera ondersteunt het RTSP-protocol, waardoor de camera kan werken met NVR's van derden of NAS-apparaten die ook het RTSP-protocol ondersteunen. Als een gebruiker de livestream van de camera wil bekijken via een app van derden, zoals VLC Player, moet hij de URL van de RTSP-stream invoeren in de VLC Player app.

De URL van de RTSP-livestream voor de VIGI-camera's is als volgt:

Voor stream1 in hoge kwaliteit: rtsp://IP Address/stream1

Voor stream2 in lage kwaliteit: rtsp:// IP Address/stream2

Opmerkingen:

1. De gebruikersnaam en het wachtwoord zijn die van het camera-account dat u hebt gemaakt via de VIGI app.

2. Het IP-adres is het IP-adres van de camera dat is toegewezen door uw hostrouter. U vindt dit in de DHCP-lijst van uw hostrouter of in de VIGI app (ga naar Camera-instellingen en navigeer naar de pagina Details van de camera).

3. Als u de livestream van de VIGI-camera op afstand wilt bekijken via een app van derden, moet u eerst poort 554 van uw hostrouter openen voor de camera.

4. U kunt ook ONVIF-standaarden gebruiken om de VIGI-camera toe te voegen via de gebruikersnaam, het wachtwoord en het IP-adres.

Naast de VIGI app werken VIGI-camera's ook met software van derden voor het gebruik en beheer van uw VIGI-camera.

Opmerking: Voordat u begint moet u controleren of de computer en de camera waarmee u verbinding wilt maken zijn verbonden met hetzelfde netwerk.

Stap 1: Controleer of u toegang hebt tot de camera

Controleer of u toegang hebt tot uw camera met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u hebt aangemaakt aan het begin van het installatieproces.

Stap 2: Voeg uw VIGI-camera toe op iSpy

1. Voer de iSpy-software uit op uw computer.

2. Klik in het menu linksboven op Toevoegen en selecteer ONVIF-camera.

3. Geef in het pop-upvenster de gebruikersnaam en het wachtwoord op dat u hebt ingesteld voor de camera, selecteer Netwerkadres en klik op Volgende. U kunt desgewenst andere parameters aanpassen.

4. Kies de videoresolutie en klik op OK.

5. Pas de camera-instellingen naar wens aan, zoals Microfoon, Spraak, Bewegingsdetectie, Waarschuwingen, Opname, Beelden, Schema's en Opslag. U kunt deze instellingen ook later wijzigen. Klik op Voltooien om het toevoegen van uw camera aan iSpy te voltooien.

6. Nadat u uw VIGI-camera hebt toegevoegd aan iSpy, kunt u de camera monitoren en beheren via de app. Bekijk de livebeelden, pas bewegingsdetectie aan, controleer de opnamen als beweging is gedetecteerd, stel opnameschema's in, neem video's op en meer.