Wat moet ik doen als de VIGI-camera niet wordt gevonden?

VIGI Camera
Updated 09-13-2023 08:49:50 AM 32648
This Article Applies to:

In dit artikel wordt u uitgelegd wat u moet doen als de VIGI-camera niet wordt gevonden. Raadpleeg de onderstaande stappen:

Stap 1. Controleer of de camera is ingeschakeld.

De camera moet worden gevoed via een 12 V DC-adapter of via PoE (802.3af/at). De infraroodled brandt 20 seconden nadat de camera is ingeschakeld.

• Bedek de dag-/nachtsensor van de camera. Als de infraroodled brandt, geeft dit aan dat de camera is ingeschakeld.
  • Sommige routers of switches beschikken over een led die aangeeft of de poort is aangesloten. U kunt de ledstatus controleren van het netwerkapparaat waarmee uw camera is verbonden.
  • Schakel de camera uit en schakel de camera weer in. Als de infraroodled brandt, geeft dit aan dat de camera juist is ingeschakeld.

Stap 2. Controleer of de camera is verbonden met uw netwerk.

De camera moet via een ethernetkabel worden verbonden met netwerkapparaten.

• Sluit andere clients aan op dezelfde poort met behulp van dezelfde ethernetkabel om te controleren of de kabel werkt.
  • Gebruik een andere (kortere) ethernetkabel en poort van de router.

Stap 3. Controleer of uw apparaat met hetzelfde netwerk is verbonden als de camera.

• Als u VIGI Security Manager gebruikt om naar het apparaat te zoeken, controleer dan of uw computer zich op hetzelfde netwerk als de camera bevindt.
  • Als u de VIGI NVR gebruikt om het apparaat te zoeken, controleer dan of uw NVR zich op hetzelfde netwerk als de camera bevindt.
  • Als u de VIGI app gebruikt om het apparaat te zoeken, controleer dan of uw telefoon zich op hetzelfde netwerk als de camera bevindt en of VPN is uitgeschakeld op uw telefoon.
  • Controleer of AP-isolatie of VLAN-isolatie niet is ingeschakeld voor uw netwerk.

Stap 4. Start uw netwerkapparaten, inclusief de router, opnieuw op en zoek opnieuw naar de camera.

Stap 5. Probeer andere methoden om naar apparaten te zoeken.

U kunt apparaten zoeken via VIGI Security Manager, de VIGI NVR of de VIGI app.

Als u de camera nog steeds niet kunt vinden, neem dan contact op met TP-Link support voor hulp bij de bovenstaande methoden voor het oplossen van problemen.