Hoe voorkom ik conflicterende IP-adressen in een bewakingssysteem?

VIGI Others
Updated 09-13-2023 08:47:29 AM 57880
This Article Applies to:

Een conflicterend IP-adres ontstaat als hetzelfde IP-adres is toegewezen aan twee of meer apparaten binnen hetzelfde netwerk. In het bewakingssysteem kan een conflicterend IP-adres veel problemen veroorzaken, zoals het niet kunnen toevoegen van een camera, veelvuldig uitvallen van de camera, instabiele liveweergave, etc. We moeten daarom zorgen dat er geen conflicterend IP-adres aanwezig is binnen het netwerk om te garanderen dat het bewakingssysteem stabiel werkt. In dit artikel wordt u uitgelegd hoe u conflicterende IP-adressen kunt voorkomen.

Veelvoorkomende IP-conflicten in een bewakingssysteem

• Conflicterende IP-adressen tussen IP-camera's

Als binnen een bewakingssysteem twee IP-camera's over hetzelfde IP-adres beschikken, schakelt de bron voor livestreams van één kanaal tussen twee camera's.

• Conflicterende IP-adressen tussen IP-camera's/NVR en andere clients zoals een computer

In deze situatie wordt op het monitorscherm soms de melding 'geen netwerkvideo' getoond.

Hoe kan ik conflicterende IP-adressen voorkomen?

Als u een probleem ervaart zoals hierboven omschreven, moet u controleren of er sprake is van conflicterende IP-adressen.

• Conflicterende IP-adressen tussen VIGI NVR en andere clients

VIGI NVR kan een IP-conflict detecteren tussen de NVR en andere apparaten binnen het lokale netwerk. Als er een conflict wordt gedetecteerd, ontvangt u een melding. Ga naar Instellingen > Netwerk > Verbinding om het IP-adres te wijzigen. Of u kunt zoeken naar het apparaat met een IP-conflict met de NVR en het IP-adres wijzigen.

• Conflicterende IP-adressen tussen meerdere VIGI-camera's of tussen een VIGI-camera en andere clients

Nadat u voor de eerste keer VIGI-camera's toevoegt via de VIGI NVR, VIGI Security Manager of VIGI app, worden er automatisch niet-gebruikte statische IP-adressen toegewezen. Maar als er IP-conflicten ontstaan nadat de VIGI-camera's zijn toegevoegd, moet u het IP-adres wijzigen van apparaten waarbij een IP-conflict is ontstaan.

Raadpleeg deze link om het IP-adres van VIGI-camera's te wijzigen.