Wat kan ik doen als ik mijn Tapo smart-apparaten (smart-plug, smart-camera, smart-lamp) niet via Alexa of Google Home kan bedienen

Tapo Others
Updated 03-30-2020 12:30:38 PM 96011
This Article Applies to:

Als het Tapo-apparaat zowel lokaal als op afstand kan worden bediend, maar niet werkt in combinatie met Amazon Alexa/Google Home volg dan onderstaande stappen om het probleem te verhelpen.

Probleem 1 Autoriseren lukt niet

Stap 1 Controleer of u het correcte TP-Link-account en -wachtwoord hebt ingevoerd.

Stap 2 Controleer of het Echo-/Google Home-apparaat met internet is verbonden en correct werkt.

Stap 3 Klik op de autorisatiepagina in de linkerbovenhoek op het pictogram met drie puntjes, selecteer vervolgens om de autorisatiepagina in een andere webbrowser te openen (geldt alleen voor Alexa).

Probleem 2 Kan het apparaat niet vinden

Stap 1 Zorg dat het Tapo-apparaat op afstand bediend kan worden.

Stap 2 Schakel het Tapo-apparaat uit en vervolgens weer in.

Stap 3 Zorg dat u het correcte cloud-account hebt ingevoerd.

Probleem 3 Kan spraakbesturing niet gebruiken

Stap 1 Controleer of het apparaat op online staat in de Alexa/Google Home app en of het Tapo-apparaat op afstand bediend kan worden.

Stap 2 Bedien het Tapo-apparaat handmatig via de Alexa/Google Home app in plaats van spraakbesturing te gebruiken (geldt alleen voor Alexa).

Stap 3 Controleer of in de Alexa app het hoofdaccount wordt gebruikt. Indien een ander account wordt gebruikt, kunt u het apparaat niet via spraakbesturing bedienen.

Als u dit niet zeker weet, vraag Alexa dan om van account te wisselen.

'Alexa, wissel van account.'

Stap 4 Wijzig de apparaatnaam in de Tapo app, probeer nogmaals om het apparaat via spraakbesturing te bedienen.