Hoe kom ik voorbij de stap 'verbinding maken met internet' tijdens de installatie van Deco?

When You Set Up
Updated 09-27-2023 07:55:35 AM 84349
This Article Applies to:

U zit mogelijk vast bij de stap 'verbinding maken met internet' tijdens de installatie van Deco. Soms verschijnt er een venster waarmee u het juiste verbindingstype kunt kiezen, zoals te zien is op de onderstaande afbeelding:

Nadat u het verbindingstype hebt geselecteerd en op Verbinding maken hebt geklikt, wordt dit venster keer op keer getoond. Soms wordt de fout 'Deco is niet juist verbonden' weergegeven.

Hier volgen enkele tips om voorbij deze stap te komen.

Sluit de Deco juist aan.

• Hebt u een modemrouter? Deze combinatie-apparaten hebben vaak meerdere LAN-poorten. Sommige van deze LAN-poorten zijn mogelijk gereserveerd voor specifieke diensten zoals IPTV of VoIP. Als u Deco op deze poorten aansluit, werkt Deco niet. Sluit uw Deco aan op de poort met het label 'LAN'.
  • Controleer of u Deco op de juiste poort hebt aangesloten: ontkoppel Deco, sluit een laptop/pc met een kabel aan op dezelfde poort van de modem, start de modem opnieuw op, wacht circa 2 minuten en controleer of de laptop/pc toegang heeft tot internet. Neem contact op met uw internetprovider als dit niet het geval is.
  • Nadat de Deco is aangesloten, moet u controleren of de ethernetkabel aan beide uiteinden juist is verbonden en of de kabel in goede staat is.

Bevestig uw verbindingstype.

Het is belangrijk dat u het juiste verbindingstype selecteert. Neem contact op met uw internetprovider als u dit niet 100% zeker weet.

MAC-binding vrijgeven

Het is mogelijk dat sommige internetproviders het MAC-adres van uw front-end-apparaat koppelen met uw account voor eenvoudiger beheer. Neem contact op met uw internetprovider en vraag om uw MAC-adres te vernieuwen als MAC-binding is ingeschakeld.