Waarom toont de wifi van Deco op mijn mobiele apparaat de melding 'Internet is mogelijk niet beschikbaar' als ik naast de Deco-unit sta?

If Something Goes Wrong
Updated 10-02-2023 06:25:33 AM 132028
This Article Applies to:

Gebruikers kunnen op hun mobiele apparaten problemen met roaming ervaren als ze verbinding maken met de wifi van Deco. Als gebruikers door de woning lopen en zich nabij een van de locaties van de de Deco bevinden, toont het mobiele apparaat nog steeds de melding 'Internet is mogelijk niet beschikbaar'.

Het mobiele apparaat detecteert het wifi-netwerk van de nabijgelegen Deco en onder Wifi-instellingen wordt een volledige signaalsterkte getoond. Het apparaat is echter nog steeds verbonden met het wifi-netwerk van een verder gelegen Deco-unit en de snelheid hiervan is niet hoog genoeg om een stabiele internetverbinding tot stand te brengen. Daarom ziet u op het mobiele apparaat wel een volledig signaal, maar hebt u geen internetverbinding. Gebruikers vragen zich mogelijk af waarom het mobiele apparaat niet overschakelt naar het wifi-netwerk van de dichtstbijzijnde Deco dat een beter signaal biedt. Het antwoord daarop is: het mobiele apparaat biedt geen ondersteuning voor 802.11 k&v.

Ondersteunt M5 standaard 802.11k&v-roaming?

Ja, Deco M5 ondersteunt standaard 802.11k&v-roaming, maar om volledig gebruik te kunnen maken van de voordelen van 802.11k&v, moet de client (de mobiele apparaten) ook 802.11k&v ondersteunen. Als het apparaat 802.11k&v ondersteunt, kan het naar de signalen zoeken en de kwaliteit ervan regelmatig vergelijken zodat het apparaat op intelligente wijze verbinding maakt met wifi-netwerken.

Hoe weet ik of mijn mobiele apparaat 802.11k&v-roaming ondersteunt?

Tegenwoordig bieden de meeste high-end mobiele telefoons ondersteuning voor 802.11k&v. Als u niet zeker weet of uw apparaat dit ondersteunt, neem dan contact op met de fabrikant.