Hoe stel ik de functie Port forwarding in voor de Deco?

When You Set Up
Updated 09-28-2023 08:45:50 AM 513136
This Article Applies to:

Met port forwarding kunt u een apparaat of service in uw lokale netwerk via internet toegankelijk maken voor andere apparaten en blijft uw netwerk beveiligd.

Verschillende services gebruiken verschillende servicepoorten, zoals poort 80 voor de HTTP-service, poort 21 voor de FTP-service, poort 25 voor de SMTP-service en poort 110 voor de POP3-service. Controleer het servicepoortnummer voordat u met de configuratie start.

Opmerking: Momenteel ondersteunen sommige Deco-modellen slechts 16 vermeldingen voor port forwarding. Ze zullen in de toekomst ondersteuning bieden voor maximaal 64 vermeldingen via firmware-updates.

We nemen Deco M5 als voorbeeld.

1. Open de Deco app, tik op Meer-> Geavanceerd->NAT forwarding->Port forwarding.

2. Tik in de rechterbovenhoek op het pictogram + of klik op Port forwarding-regel toevoegen om een regel toe te voegen.

3. Kies een Servicetype, geef de Servicenaam op en tik op Intern IP om een apparaat te selecteren waarvoor u poorten wilt openen, geef de Externe poort en Interne poort (servicepoort) op en tik vervolgens op Opslaan om een regel voor port forwarding toe te voegen.

Als u Interne poort leeg laat, zijn de interne poorten gelijk aan de externe poorten. Bijvoorbeeld: stel Externe poort in op 4500 en laat Interne poort leeg, tik vervolgens op Opslaan en de interne poort 4500 is geopend.

Opmerking: Deco biedt geen ondersteuning om het interne IP-adres handmatig op te geven. Als een apparaat normaal gesproken verbinding maakt met Deco en een IP-adres ophaalt, toont Deco het apparaat als de functie Port forwarding wordt geconfigureerd.

4. Ga naar de pagina Meer>Internetverbinding>IPv4 om het WAN IP-adres van het Deco-systeem te controleren. Nu kunt u proberen om WAN IP:Poortnummer (externe poort) te gebruiken om toegang te krijgen tot de service buiten het netwerk.

Opmerking:

Als het WAN IP-adres van Deco geen openbaar IP-adres is, maar een privé IP-adres, dan betekent dit dat er een ander NAT-apparaat is verbonden met de WAN-poort van de hoofd-Deco. U moet de servicepoorten van dat apparaat eveneens openen.

Raadpleeg de volgende link om te bepalen of een IP-adres een openbaar IP-adres of een privé IP-adres is.

http://en.wikipedia.org/wiki/Private_network

5. Als u de vermeldingen voor port forwarding wilt verwijderen, ga dan naar Meer->Geavanceerd->NAT forwarding>Port forwarding, houd de vermelding ingedrukt die u wilt verwijderen, klik op Verwijderen om de vermelding te verwijderen.