Hoe kies ik een geschikte HDD voor de VIGI NVR?

VIGI NVR
Updated 09-14-2023 07:55:39 AM 26280
This Article Applies to:

Bewakingsapparatuur moet meestal 24/7 werken en de videobeelden worden voor het grootste deel op de harde schijf opgeslagen. Er zijn gelden daarom bepaalde vereisten voor de harde schijf. Er zijn veel verschillende typen en modellen harde schijven op de markt. Als er gekozen wordt voor een ongeschikte harde schijf, kan dit leiden tot abnormale videobeelden, verlies van beelden of zelfs schade aan de NVR. U moet een harde schijf kiezen die compatibel is met het opslagapparaat om te zorgen dat de opname van video's stabieler en betrouwbaarder verloopt.

Hieronder vindt u enkele suggesties voor het kiezen van een geschikte harde schijf.

1. Kies een HDD voor videobewaking.

Een HDD op videobewakingsniveau is ontworpen om 24/7 continu opnamen te maken, wat wordt aanbevolen voor de VIGI NVR.

De HDD van Western Digital is verkrijgbaar in 6 varianten, namelijk green, blue, black, red, purple en gold. Purple is geschikt als HDD voor videobewaking.

Kleur

Standaard toepassing

Green

thuisgebruik, HDD voor het downloaden van bestanden

Blue

thuisgebruik, krachtige prestaties en lage kosten

Black

bewerken en renderen van video's en foto's, en krachtige gameconsoles

Red

NAS-omgeving

Purple

opslag voor videobewaking, 24/7 continue werking

Gold

datacentrum

Bij SEAGATE is de SkyHawk-serie geschikt als HDD voor videobewaking.

2. Aanbevolen grootte en interface van de NVR.

VIGI NVR's maken gebruik van een SATA-interface, wat gebruikelijk is voor de meeste HDD's en SSD's.

Voor een betere levensduur raden we aan om een 3,5 inch HDD te gebruiken.

SSD's hebben een kortere levensduur en zijn duurder, daarom wordt een HDD aanbevolen. Een 2,5 inch HDD is lastig te plaatsen in de NVR, daarom is een 3,5 inch HDD beter geschikt.

3. Kies een geschikte capaciteit.

De maximum capaciteit van VIGI NVR's is 10 TB. Kies een geschikte capaciteit op basis van de omgeving, tijd, cameraresolutie en het versleutelingstype.

Gebruik de volgende twee methoden om de capaciteit te berekenen.

(1) Maak een schatting op basis van de wekelijkse opslag:

Over het algemeen is de bewakingstoepassing relatief stabiel. Het wekelijkse verbruik van de capaciteit is vrijwel gelijk, dus wordt aanbevolen om het verbruik van de afgelopen week in de gaten te houden om een schatting te maken.

HDD-capaciteit = Wekelijkse opslag * Tijd

(2) Bereken via de VIGI Tool:

TP-Link heeft een handig hulpmiddel ontwikkelt waarmee u snel de capaciteit berekent aan de hand van specifieke parameters.

Link: https://www.tp-link.com/en/smb/vigi-tool/disk/

Opmerking: Het resultaat is een referentiewaarde bij ideal omstandigheden, het werkelijke resultaat kan hiervan afwijken.

4. Lijst met aanbevolen HDD's

De grootste fabrikanten van harde schijven zijn SEAGATE en Western Digital. We hebben enkele modellen getest en we raden de onderstaande modellen aan om te gebruiken met de VIGI NVR.

Merk

Model

Capaciteit

SEAGATE SkyHawk

ST1000VX005

1 TB

SEAGATE SkyHawk

ST2000VX015

2 TB

SEAGATE SkyHawk

ST3000VX009

3 TB

SEAGATE SkyHawk

ST4000VX007

4 TB

SEAGATE SkyHawk

ST6000VX001

6 TB

SEAGATE SkyHawk AI

ST10000VE001

10 TB

Western Digital Purple

WD10EJRX

1 TB

Western Digital Purple

WD30PURZ

3 TB

Western Digital Purple

WD42EJRX

4 TB

Western Digital Purple

WD63EJRX

6 TB

Western Digital Purple

WD84EJRX

8 TB

Western Digital Purple

WD102PURZ

10 TB

Opmerking: Hetzelfde mogel kan verschillende versies hebben, dus als u compatibiliteitsproblemen ervaart met bovenstaande modellen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Hartelijk dank!