Jak korzystać z Trybu Prywatności na kamerze Tapo?

Poradnik konfiguracji
Zaktualizowano w dniu 06-30-2022 11:26:57 AM 32739
Ten artykuł dotyczy: 

Tryb Prywatności jest funkcją smart kamer Tapo. Jeśli masz kamerę w salonie i nie chcesz być monitowowany/a podczas oglądania telewizji, po prostu włącz Tryb Prywatności. Spowoduje to zatrzymanie strumieniowania i nagrywania obrazu i dźwięku przez kamerę.

 

Po włączeniu tego trybu, funkcje związane z monitorowaniem będą tymczasowo wyłączone, aby chronić Twoją prywatność. Funkcje takie jak Mówienie, Połączenie głosowe, Detekcja ruchu, Alerty kamery, Powiadomienia, Obracanie kamery (np. Tapo C200) nie będą działać. Będziesz mógł/mogła tylko oglądać zapisane wcześniej nagrania.

 

Jak włączyć i wyłączyć Tryb Prywatności?

Tę funkcję można włączać i wyłączać za pomocą aplikacji Tapo.

 

Możliwość 1: Przez stronę Widoku na żywo

Przejdź do strony Widoku na żywo i kliknij , aby włączyć Tryb Prywatności. Jeśli będzie włączony, obraz z kamery będzie czarny. Kliknij Wyjście, aby wyłączyć Tryb Prywatności.

 

 

Możliwość 2: Przez stronę Ustawień zaawansowanych

1. Przejdź do Ustawień kamery > Ustawienia zaawansowane > Tryb Prywatności.

2. Za pomocą przełącznika możesz włączać i wyłączać Tryb Prywatności.

 

Czy ten poradnik FAQ był pomocny?

Twoja opinia pozwoli nam udoskonalić tę stronę.

Recommend Products

NewsletterTP-Link poważnie traktuje twoją prywatność. Więcej szczegółów znajdziesz na stronie Informacja o przetwarzaniu danych osobowych.

z United States?

Uzyskaj produkty, wydarzenia i usługi przeznaczone dla Twojego regionu.