Hoe werkt de TP-Link VIGI app?

VIGI App
Updated 09-14-2023 07:47:55 AM 40709
This Article Applies to:

Wat is de TP-Link VIGI app?

De TP-Link VIGI app is ontwikkeld voor VIGI-netwerkcamera's en -NVR's die worden ingezet om uw bedrijf te beschermen. Hiermee kunt u uw verbonden apparaten eenvoudig toevoegen, configureren, monitoren en beheren. Maak een account aan en voeg netwerkcamera's toe om altijd en overal realtime de videobeelden te bekijken. Ook kunt u desgewenst opgenomen video's afspelen. Met de VIGI app krijgt u direct meldingen als beweging is gedetecteerd en weet u precies wat er rondom uw bedrijf gebeurd.

U kunt de VIGI app voor het volgende gebruiken:

• Via de stapsgewijze instructies eenvoudig de installatie voltooien
  • Altijd en overal uw camerafeed bekijken
  • Livebeelden bekijken en opgenomen video's afspelen
  • Houd uw bedrijf veilig en beveiligd door een oogje in het zeil te houden met meerdere geavanceerde functies, zoals slimme detectie, bewegingsdetectie, grensoverschrijdingen, activiteitszones, obstakelmeldingen en directe meldingen

Opmerking: De functies die beschikbaar zijn voor VIGI-apparaten kunnen afwijken op basis van het model en de softwareversie.

Aan de slag met de TP-Link VIGI app

1. Download en installeer de VIGI app via de Apple App Store of Google Play Store.

1. Open de VIGI app en meld u aan met uw TP-Link ID. Als u nog geen account hebt, moet u zich eerst registreren.

1. Tik in de rechterbovenhoek op de knop + en scan de QR-code op uw camera. U vindt de QR-code op het productlabel van uw camera.

1. Volg de instructies in de app en stel een wachtwoord in om het apparaat te activeren.

1. Stel de tijdzone in en geef uw apparaat een naam.

1. Tik op Voltooien om de installatie te beëindigen. Nu kunt u camerabeelden bekijken en de camera beheren.

Eenvoudig apparaten beheren met de TP-Link VIGI app

Nadat u de camera's hebt toegevoegd aan de VIGI app, kunt u via de pagina Liveweergave altijd en overal uw bedrijf in de gaten houden.

U kunt de liveweergave aanpassen op de pagina Apparaatbeheer. U kunt op de pagina Mijn apparaten tikken op Meer instellingen of op de pagina Liveweergave op het tandwiel tikken om naar de pagina Apparaatinstellingen te gaan. Op de pagina Apparaatbeheer kunt u de camera-instellingen van uw camera naar wens aanpassen.

Volg de instructies in de app om de instellingen te configureren. U kunt HLC inschakelen, de ledstatus instellen, de camerarichting wijzigen, WDR configureren, de microfoon uitschakelen of het microfoonvolume wijzigen (alleen bepaalde camera's), het volume van de speaker/het alarm wijzigen (alleen bepaalde camera's), nachtzicht en lichthelderheid instellen (alleen bepaalde camera's).

Ontvang directe meldingen

In de VIGI app kunt u bewegingsdetectie inschakelen, aangepaste activiteitszones instellen, grenzen instellen en nog veel meer. Vervolgens ontvangt u directe meldingen als de camera beweging detecteert en ontvangt u waarschuwingen als iemand grenzen overschrijdt, een gebied betreed of de camera blokkeert. U krijgt sneller meldingen op uw telefoon dan dat u waarschuwingen via e-mail ontvangt.

Conclusie

De VIGI app werkt met alle VIGI-apparaten. Hiermee kunt u uw VIGI-camera's en VIGI NVR's via één app beheren. Met eenvoudige stapsgewijze instructies en cloudservices kunt u uw beveiliging met slechts enkele tikken beheren, zonder afhankelijk te zijn van een extra monitor of computer. Met de TP-Link VIGI app kunt u realtime de beveiliging van uw bedrijf gadeslaan.