Dlaczego Kontrola rodzicielska Deco informuje, że urządzenie wykorzystało limit czasowy, jeżeli w praktyce tego nie zrobiło?

Pytania i odpowiedzi dotyczące funkcji i specyfikacji
Zaktualizowano w dniu 06-09-2022 13:25:07 PM 7610
Ten artykuł dotyczy: 

Po ustawieniu limitu czasowego w Kontroli rodzicielskiej Deco może pojawić się sytuacja, że objęte nim urządzenie będzie korzystać przez krótki czas z internetu, a w aplikacji Deco pojawi się informacja o wykorzystanym limicie czasowym. W efekcie urządzenie nie będzie mogło korzystać z dostępu sieci.

Dzieje się tak, ponieważ Deco zlicza całą aktywność internetową urządzenia podlegającego Kontroli rodzicelskiej, w tym działania w tle, jak na przykład komunikacja iCloud na iOS. Działania w tle traktowane są tak samo jak normalne aktywności internetowe, ponieważ ciężko jest je rozróżnić z poziomu routera. W związku z tym, realnie wykorzystany czas może być krótszy niż ustalony wcześniej.

Zalecamy wyłączyć Wi-Fi w urządzeniu lub rozłączyć je z siecią Wi-Fi Deco, gdy urządzenie nie jest używane. Wtedy wykorzystany czas będzie zgodny z limitem czasowym ustawionym na Deco.

Podobne FAQ

Czy ten poradnik FAQ był pomocny?

Twoja opinia pozwoli nam udoskonalić tę stronę.

Sugerowane produkty

z United States?

Uzyskaj produkty, wydarzenia i usługi przeznaczone dla Twojego regionu.