Homepage > Blog > Що таке Wi-Fi 6E? Ось все, що вам потрібно знати

Що таке Wi-Fi 6E? Ось все, що вам потрібно знати

By willa.wei
Знайомство з новітньою технологією Wi-Fi 6E в 2021 році

 

Що таке Wi-Fi 6E? А чим він відрізняється від Wi-Fi 6? Чи було достатньо часу, щоб отримати більш чітке уявлення про Wi-Fi 6, новий стандарт Wi-Fi, який повинен був підвищити продуктивність Wi-Fi. Але тепер є «Wi-Fi 6» з літерою "E" в кінці. Так що ж це?

What's WiFi 6E

У цьому пості ми розберемо ці технічні терміни і пояснимо, як вони допоможуть нам в інтернеті.

 

Що таке Wi-Fi 6E?

Простіше кажучи, Wi-Fi 6E означає розширення Wi-Fi 6 до діапазону 6 ГГц. Wi-Fi 6 працює за тим же стандартом, що і Wi-Fi 6, але з розширеним спектром.

6 ГГц - це нова смуга частот в діапазоні від 5,925 до 7,125 ГГц, що забезпечує до 1200 МГц додаткового спектру. На відміну від існуючих діапазонів, в яких канали в даний час заповнені обмеженим спектром, смуга 6 ГГц існує без перекриття або перешкод.

В 2020 році FCC (Федеральна комісія із зв'язку США) оголосила про доступність смуги частот 6 ГГц для неліцензійного використання спектра. З тих пір було відкрито додаткову ефективну смугу пропускання з більшою пропускною здатністю, що принесло значні вигоди як користувачам, так і світовій економіці.

6 GHz

 

В чому різниця між Wi-Fi 6E і Wi-Fi 6?

Wi-Fi 6E пропонує все ті ж функції і можливості, що і Wi-Fi 6, включаючи вищу продуктивність, меншу затримку і більш високу швидкість передачі даних. Фактично, Wi-Fi 6E ідентичний Wi-Fi 6, за винятком однієї ключової відмінності: додаткового діапазону 6 ГГц.

Відкриття діапазону 6 ГГц змінює правила гри для Wi-Fi 6. Wi-Fi 6 забезпечує підвищену продуктивність і пропускну здатність мережі. У той час як переваги Wi-Fi 6 в повному обсязі реалізуються при конкуренції з передачами Wi-Fi 5 (або іншими радіостанціями), діапазон 6 ГГц доступний тільки для трафіку Wi-Fi 6, що дозволяє Wi-Fi 6 реалізувати значний потенціал.

WiFi 6E vs WiFi 6

 

Навіщо потрібен Wi-Fi 6E?

Кількість пристроїв Wi-Fi різко зросла за останні кілька років. За прогнозами, до 2025 року в світі буде близько 100 мільярдів інтернет-підключень. Крім того, стануть доступні пристрої і додатки з високими вимогами, такі як 8K-відео та ігри VR / AR - і все це при навантаженні та з обмеженим сигналам. Широко доступні діапазони 2,4 ГГц і 5 ГГц з більш низькими вхідними бар'єрами зараз занадто переповнені для такого зростаючого трафіку. А канали, що перетинаються, часто стають причиною серйознного перевантаження вашої мережі. Таким чином, для вирішення проблеми щільного використання, більшої кількості пристроїв і збільшення трафіку даних необхідний високоефективний Wi-Fi 6 разом з широкою і чистою смугою пропускання.

why WiFi 6E

 

Можливості Wi-Fi 6E

Завдяки подібним характеристикам і близькості до смуги 5 ГГц, де вже працює Wi-Fi, 6 ГГц забезпечує додаткову пропускну здатність спектра, забезпечує безперервні блоки спектру для розміщення 14 додаткових каналів 80 МГц або 7 додаткових каналів шириною 160 МГц, а також менш перевантажений спектр далеко від застарілих пристроїв WiFi 4 або WiFi 5.

Мінімізація перевантажень за допомогою Greenfield Spectrum

На відміну від переповнених діапазонів 2,4 ГГц і 5 ГГц, широко відкритий спектр 6 ГГц зайнятий тільки ефективними з'єднаннями Wi-Fi 6E, що усуває проблеми, викликані в даний час такою кількістю пристроїв в мережах Wi-Fi. Канали в нещодавно відкритому діапазоні 6 ГГц також не перетинаються один з одним, що значно знизить перевантаження мережі.

6 GHz band with no congestion

Більш широкі смуги для більшої швидкості

Wi-Fi 6E дає можливість використовувати 7 додаткових каналів 160 МГц, які надають смугу пропускання і пропускну здатність, що дозволяє одночасно передавати набагато більше даних на максимально можливих швидкостях. Це означає, що користувачі зможуть насолоджуютися фільмами 8K, іграми AR / VR і завантажують великі файли - і все це без буферизації..

160 MHz

Підвищена ємність з великим спектром

Wi-Fi 6E пропонує до 1200 МГц додаткового спектру для WiFi 6, задовольняючи потреби постійно зростаючого використання Wi-Fi. Безперервний спектр 1,2 ГГц більш ніж удвічі збільшує кількість з'єднань, доступних в даний час для відправки та отримання даних, різко збільшуючи пропускну здатність мережі і зменшуючи перевантаження.

160 MHz

 

Як Wi-Fi 6E вплине на повсякденне життя

Wi-Fi 6E використовує можливості 6 ГГц для завдань, яким потрібна більш висока пропускна здатність. Мова йде про потокове відео високої чіткості, стріми з високою розподільчою зданістю і зменшення затримок в онлайн-іграх.

for daily life

 

Тепер, коли ви щось знаєте про Wi-Fi 6E, стежте за всіма останніми оновленнями. Ви не хочете втратити можливість отримати максимум від Wi-Fi останнього покоління.

willa.wei

From United States?

Get products, events and services for your region.