Homepage > Blog > Volkan Ogul: Ambitieuze Territory Account Manager bij Omada

Volkan Ogul: Ambitieuze Territory Account Manager bij Omada

By Sven

 

"Mijn nieuwe functie als Territory Account Manager bij Omada zie ik als een prachtige kans om verder te groeien. Toen ik de vacature voorbij zag komen, hoefde ik niet lang na te denken. Mijn sollicitatie voelde als een sprong in het diepe, omdat ik tot dan toe als Inside Sales werkte. Na mijn studie Commerciële Economie begon ik bij Copaco Nederland in Eindhoven en werkte later bij Aces Direct in Tilburg. Omdat mijn vriendin in Amsterdam woont, wilde ik graag in de Randstad werken, waardoor ik bij Poly in Hoofddorp terechtkwam. Ik heb dus al heel wat jaren ervaring in de sales, voornamelijk ter ondersteuning van accountmanagers buitendienst. Mijn ambitie was altijd al om klanten persoonlijk te adviseren, op pad te gaan en duurzame relaties op te bouwen," vertelt de 31-jarige Volkan Ogul.

Mijn netwerk kwam goed van pas
"Op een gegeven moment besloot Poly het Inside Sales team naar Ierland te verhuizen, wat precies het tegenovergestelde was van wat ik wilde. Dus ging ik op zoek naar een andere werkgever. Dankzij het netwerk dat ik in de loop der jaren had opgebouwd, kwam ik snel in contact met verschillende bedrijven, waaronder Lenovo. Ik kon daar snel aan de slag als Inside Sales Public Sector en werkte samen met vier accountmanagers op het gebied van centrale en lokale overheid, educatie en zorg. In deze rol ging ik soms zelf naar partners om ze te adviseren en ondersteunen. Dat vond ik zo leuk dat het bleef kriebelen. Ik heb een geweldige tijd gehad bij Lenovo, waarin ik zowel persoonlijk als zakelijk ben gegroeid. Ik wilde heel graag de overstap naar de buitendienst maken en doorgroeien naar een volwaardig Account Manager buitendienst. Die kans krijg ik nu bij Omada," legt Ogul uit.

Frank Damen zag het gelukkig ook zitten
"Hoewel ik geen echte networking-achtergrond heb, zag Director B2B Frank Damen het zitten om mij aan het Omada-team toe te voegen. Vooral mijn enthousiasme en ambitie gaven de doorslag. Frank is een zeer ervaren Sales Director die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het B2B-kanaal in Nederland. Ik ben trots dat ik mag helpen om het B2B-kanaal van partners en distributeurs verder te ontwikkelen," vervolgt Ogul.

De eerste afspraak was snel gemaakt
"Een ander voordeel van een goed netwerk is dat je al veel partners kent vanuit vorige werkgevers. Dus mijn eerste afspraak maken was een fluitje van een cent. Natuurlijk is het ook spannend om in een nieuwe rol aan te schuiven en het verhaal van Omada duidelijk over te brengen. Gelukkig heb ik twee ervaren collega’s, Jeroen Dekker en Bart Bijnen, die mij wegwijs maken en altijd klaarstaan om me te ondersteunen. Het is zeer inspirerend om Frank, Jeroen en Bart aan het werk te zien."

Ik mag vallen, als ik dan ook maar weer opsta
"Ik ben heel dankbaar dat Frank mij de kans geeft om mezelf te ontwikkelen. Zonder pardon word ik in het diepe gegooid, maar dat doet hij expres omdat dit de enige manier is om het buitendienstvak te leren. Vallen en opstaan hoort er nu eenmaal bij. Het is geweldig dat ervaren mensen als Frank ambitieuze mensen zoals ik het vertrouwen geven. Mijn doel is om Omada optimaal te presenteren bij onze partners en hen echt ambassadeurs te maken van onze producten. Stel me maar op de proef en maak een afspraak. Ik kom graag bij je langs!"

Volkan Ogul
Territory Account Manager Omada

Sven

Recommended Article

From United States?

Get products, events and services for your region.